Nyheter

Atiba tog hem EF Trophy

Länge var det spännande i EF Trophy – vår succémålvakt Björn Stringheim och Atiba Hutchinson fightades stenhårt om den ärofulla titeln EF Trophy – Östersupportrnas pris till den spelare som varit mest betydelsefull för Östers IF den gångna säsongen. Men mot slutet av serien accelererade Atiba iväg utom räckhåll och hamnade på ett snitt av 3.52 (av maximalt 5.0)…


Vi på eastfront.net gratulerar Atiba till utmärkelsen som tidigare år bl a gått till Stefan Paldan (2001) och Daniel Petersson (2002). Priset kommer att utdelas så fort det ges möjlighet till det då flera klubbar nu tävlar om kanadensarens underskrift för nästa år. Hetaste tipset är att Atiba hamnar i AIK, Hammarby eller Malmö FF nästa säsong om nu inte Manchester City och de franska klubbar som tidigare visat intresse kommer med konkreta bud inom kort.

Andra spelare som vunnit Östersupportrarnas hjärtan under 2003 är Björn Stringheim (3.23), överraskningen Johan Svensson (3.08), backkämpen Fredrik Bild (2.94) och den efterlängtade återvändaren Peter Wibrån (2.71). Peter Wibrån spelade dessutom bara ca 50% av matcherna och fick därför ett avdrag med 0.5 poäng i poängräkningen.

Värt att notera är också att letten Kaspars Gorkss hela tiden varit populär i supporterledet. Trots att han bara kunnat betygsättas i sju matcher (avdrag på totalt 0.9 poäng) så ståtar han med ett snitt på 2.22.

Säsongens stora besvikelser efter att ha varit fantasitska under 2002 är Daniel Petersson (2.05) och Ludwig Ernstsson (aldrig betygsatt). Skador förstörde deras försäsonger, och när de sedan äntligen kom tillbaka i spel hade de tappat för mycket. Ludwig Ernstsson åkte dessutom på en ny skada i matchen borta mot Örgryte, ett ben i axeln brast från sina fästen och flyttade sig några centimeter.

Mer utförliga krönikor om spelarnas och tränarnas 2003 kommer under hösten/vintern.