Nyheter

eastfront.net söker medarbetare

Visst, just nu handlar det om brinnande säsong men arbetet med eastfront.net går vidare. Under hösten ska en ny version av sidan släppas, och med anledning av detta så krävs det mer resurser för att fortsätta utveckla den här sidan som redan idag de facto är en av allsvenskans mest besökta och fullmatade supporterhemsidor. Visst kan vi bli ännu bättre?


Oavsett vilken serie vi spelar i nästa säsong så ska eastfront.net fortsätta verka för att alla supportrar till Östers IF ska ha en fullständig portal till såväl laget som dess supporterförening. Redan idag så kan samtliga medlemmar i Östers styrelse enkelt gå in och informera oss medlemmar på ett snabbt och enkelt sätt genom artiklar, men systemet är inte helt byggt för att klara så många aktiva användare som just nu kontinuerligt besöker eastfront.net. Detta medför att vi måste göra vissa tekniska förändringar, och ytterligare delegera arbetet med hemsidan.

Undertecknad kommer att vara kvar som webmaster så länge jag är önskad, men som vanligt så handlar det om tidsproblem. När familj och jobb fått sitt så handlar det egentligen om kvällar och helger för att sköta sidan och se till att nya saker kommer till hela tiden. Mitt problem är att den fritiden just nu upptas av såväl teknisk utveckling som att skriva artiklar, och det kommer jag inte att hinna med i framtiden.

Jag har tänkt mig följande organisation runt sidan i framtiden:

Webmaster/tekniskt ansvarig
Den här tjänsten kommer även i fortsättningen undertecknad att inneha.

Veckobrev
De fyra skribenter som just nu skriver veckobrev för EF:s räkning fortsätter med detta som tidigare.

Artikelansvarig East Front
Den här tjänsten innebär att en person är ansvarig för att allt som rör supporterföreningen kommer ut till dess medlemmar. Den här tjänsten innehas idag av representanter från EF:s styrelse, och tanken är att vi skall fortsätta så.

Artikelansvarig Östers IF A-lag/Tipselit/U-lag
Här saknar vi resurser. Tjänsten handlar om att skriva träningsrapporter, matchrapporter (såväl tränings, cup som seriematcher), intervjuer med spelare etc. Är du intresserad av att hjälpa till med detta kontakta mig. Tjänsten kan delas mellan två personer om fler är intresserade.

Artikelansvarig Östers IF Dam
Jag tycker personligen det är tråkigt att damlaget får så lite plats på eastfront.net, och anledningen stavas som tidigare tidsbrist. Det handlar om att precis som för herrarna skriva rapporter och gärna göra intervjuer. Är du intresserad av att hjälpa till med detta kontakta mig.

Forumansvarig
I kommande version av eastfront.net kommer forumet att visuellt sett lyftas från hemsidan, och även om design och funktion till viss del fortfarande hänger ihop med huvudsidan så kommer forumet att bli en fristående enhet som nås på adressen http://forum.eastfront.net. Detta på grund av att forumet stundtals är för segt för personer med modemuppkoppling (det laddas för mycket data i varje sida), och för att det blir enklare för mig att räkna statistik. Är du en person som har erfarenhet av phpBB-forum eller är allmänt duktig php-kodare så är det här verkligen något för dig. För att hjälpa till med detta kontakta mig.

Bild/Galleriansvariga
Det här är tjänsten för er som har tillgång till digitalkamera och som vill berika eastfront.net med era bilder. I kommande version av sajten kommer flera personer att kunna ladda upp bilder som sedan kan användas till såväl artiklar som i ett nytillkommet galleri. Är du intresserad av att hjälpa till med detta kontakta mig.

Utöver ovanstående viktiga poster så finns det mycket fler saker att hjälpa till med. På eastfront.net finns bl a en spelardatabas, en matchdatabas, EF Trophy, en kommande miniwebshop och annat smått och gott. Är du intresserad av att hjälpa till med något av detta eller kanske har helt egna idéer om vad just du vill ha med på sajten från och med höstsäsongen kontakta mig.

De allra flesta tjänsterna kan (och ska i vissa fall) tillträdas så snart som möjligt. Viktigt att notera är att du inte behöver kunna någonting om att skapa hemsidor etc. för någon av tjänsterna(utom för Forumansvarig där en viss kunskap i HTML/PHP krävs), utan allt som krävs är en vilja och ett engagemang.

Stå upp för East Front och eastfront.net!