Nyheter

Öster anställer klubbdirektör

Östers IF vill på allvar etablera sig som ett stabilt allsvenskt lag. Ett steg i utvecklingen mot att bli en mer professionell organisation är att man nu anställer en klubbdirektör.


Styrelsens val har fallit på Ola Rydén, för närvarande en del i föreningens arbetsutskott.

– Ola Rydén känner klubben utan och innan, och har redan idag genom sitt ordförandeskap mycket god insyn i organisationen. Vi i styrelsen är helt övertygade om att Ola är rätt man för jobbet, kommenterar Curt Persson, som är med i Östers arbetsutskott.

– För att vi ska lyckas både på och vid sidan av planen krävs det att vi använder våra resurser optimalt. Genom att vi nu anställer Ola Rydén som klubbdirektör säkerställer vi att klubbens operativa verksamhet fungerar på bästa sätt, Att vi nu inrättar en tjänst som klubbdirektör gör att styrelsen i större utsträckning än tidigare kan ägna sig åt strategiska och mer långsiktiga frågor.

För några år sedan formulerade Östers styrelse en vision om ännu ett SM-guld. I verksamhetsplanen, som kallas ”Jakten på guldet”, har man satt ett mål att ha ett A-lag som är etablerat på Allsvenskans övre halva år 2005. Denna målsättning gäller fortfarande.