Veckobrev

Veckan då East Front kom in i matchen !

Jag vill hälsa till Johan Persson, Anders Burström och till alla andra murvlar som läser detta brev. För första gången vet jag att åtminstone någon läser det. Kommentarer angående era artiklar kommer längre ner i brevet, fortsätt läs. Kanske hittar ni något ni kan trycka i era respektive tidningar


Av hälsoskäl är detta veckobrev skrivet innan matchen mot Enköping. Vid en eventuell förlust är jag nämligen tvungen att sälja datorn för att få råd att införskaffa Losec.

Det har nu gått ett par veckor sedan det nya forumet stormade in på eastront.net. Som moderator för detta eminenta forum vill jag delge lite av de tankar som har poppat upp i min luddiga hjärna under sömnlösa nätter i Rottne. Först och främst vill jag ge all cred till den orangefärgade person som har infört forumet. Forumet är en hit. Nog med beröm till honom. Jag vill inte att han skall tro att han är nåt.
Efter planlöst surfande genom alla ämnen noterar jag följande.
• Någonstans i skiftet mellan det gamla och nya forumet tappade vi bort Conny Dahlberg.
• Någonstans i skiftet mellan det gamla och nya forumet dök ¤joakim¤ upp och sprutade ur sig inlägg för att sedan försvinna lika hastigt som Otto:s form..
• ASAP lyckades med bedriften att inom tre veckor bli stjärnskribent. Inte ens arbetslösa stackare har så mycket tid över för att lyckas med detta. Därav drar jag den slutsatsen att ASAP jobbar inom IT-branschen.
• Många härliga inlägg har noterats, min absoluta favorit är signerat Viktorn med ämnet Ekström. Meddelandet är kort och gott : ”Passar mig finfint”. Inlägget helt ensamt i en egen tråd. Kommentar överflödig.
• Peter Hansen tappade bort förnamnet i det nya forumet. Detta inföll ungefär samtidigt som Öster tappade sitt spel.
• En tråd om Johnny Rödlund och hans bedrifter var både hätsk och väldigt rolig. Jag gillade skarpt den om Johnny och rulltrappan. Måhända att den är urgammal, men lik förbannat var den rolig.
• Som brukligt är finns det några pappor bland medlemmarna som säger åt oss andra vad vi får skriva eller framförallt inte skriva. Till stor glädje är de inte alltför många.
• Kalmarsupportrarna har inte hittat hit. Det är som jag alltid har trott, så fort de måste tänka till lite så exploderar dem.
• Konstigt nog verkar några Enköpingssupportrar hittat hit. Jag var tämligen säker på att de skulle ha lika svårt som Kalmarsupportrarna att registrera sig. De måste nog vara civilingenjörer som ännu inte har hittat rätt i livet.
• Era ipadresser avslöjar en hel del, men vad behåller jag för mig själv.
• Dessutom vill jag tacka er alla som är inne på forumet, för att ni ser till att standarden på inläggen är förbluffande hög. Trots påtryckningar och utspel från högre makter [läs SMP] är detta forum det klart bästa bland alla supportersidor.

Och till sist, några ord om de rabalder som föregående veckobrev ställde till med. Först av allt vill jag ge mitt stöd till Lindstig, låt dig aldrig nedtryckas (vilket jag vet du aldrig kommer att göra).
Anders Burström målade upp krigsrubriker i Expressen om att vi utsatt domare Stefan Johannesson för hot. Det finns inte så mycket att orda om själva artikeln utan jag tänkte försöka återskapa det telefonsamtal som måste ha skett mellan Stefan och Anders.
S – Ja det är Stefan.
A – Tjena Stefan, detta är Anders Burström på Expressen.
S – Eh, jaha, hej.
A – Vad har du för kommentar angående den hotbild som finns över dig och din familj.
S – Ursäkta, men sa du hotbild?? Nu hänger jag inte med.
A – Jovisst serru, efter att du dömt Öster mot Halmstad har Östersupportrarna offentligt gått ut med att de skall attackera dig och din familj. Offentligt, fattaru!
S – Jaha, det låter ju inte bra.
A – Nä, och det blir värre vettu. De hotar med nazister och motorcykelgäng. Känner du dig skraj nu.
S – Är det som du säger så låter det ju inte roligt.
A – Klart att det är som jag säger, skall du polisanmäla dem?
S – Det vet jag inte, jag får nog prata med Bosse om detta innan jag kan ta ett beslut.
A – Gör du det, jag skriver nog en liten artikel om detta i morgondagens Expressen.
[Ovanstående är hämtat ur min fantasi Anders, jag har inte avlyssnat din telefon.]

Desto värre tycker jag det är med Johan Perssons krönika i SMP. Jag fick läsa igenom den ett par gånger för att förstå vad han egentligen ville få fram. Måste bero på att jag är ett bortskämt yngel. Inte nog med att det är en synnerligen dålig krönika, han får betalt för att skriva den. Vi som skriver krönikorna gör detta gratis och har bra mycket bättre kvalitet på våra krönikor än de som finns i SMP. Tyvärr är ideellt arbete något mycket fult i vissa kretsar, vilket skall beivras med diverse smutskastning och klagomål.
Redan i början av artikeln går det snett, med en enter-tryckning har han dragit alla EF-supportrar över en kant. Vi är ALLA bortskämda slyngel! Jag som Östersupporter och EF-medlem känner mig kränkt över detta. Och enligt JP:s logik, en för alla, alla för en, så har alla arbetare på SMP denna uppfattning. Gick du runt och frågade innan Johan?
Sedan kommer det verkliga bottennappet; diskussionen om Rune Mattsson. Förlåt mig JP, men vilken planet är du född på. Här kommer en person som inte bor i Växjö, men uppenbarligen läser SMP, och spyr galla över Öster. Vad förväntar du dig skall hända i Östersupportrarnas EGNA forum? I detta forum diskuterar människor som brinner för Öster, hela deras liv kretsar runt dessa rödblå färger. Och så kommer denna människa och klankar ner på dessa supportrars hjältar. I vilket annat lags forum som helst hade diskussionen blivit mycket hetsigare och allvarligare. I vårat forum anser jag diskussionen, trots en hård ton, höll bra argumenterande klass. Och Johan, innan du börjar klaga på vårat forum, gå in på erat eget och läs igenom de inlägg som dyker upp där. Det är och har aldrig varit rumsrent. Var det inte genom ert forum som SD hade någon slags marknadsföringskampanj en gång i tiden? Det finns ett ordspråk som heter att man skall sopa rent framför sin egen dörr, har du hört talas om det.
För att du skall få möjlighet att svara på detta veckobrev garanterar jag att du kommer att få plats i nästa veckobrev! Vad jag vill ha svar på är;
– Vi bortskämda slyngel som gratis underhåller denna supportersida måste göra många fel, vilka är dessa och vad skall vi göra istället.
– Hur skall ett supporterforum fungera, för att bibehålla var mans rätt att säga vad den vill? Nuvarande är ju uppenbarligen helt fel.
– Vad har alla Östersupportrar som är medlemmar i EF, men som inte jobbar med EF.net gjort för fel, eftersom du grupperar in dessa under bortskämda slyngel.
– Eftersom vårat forum är så uselt vill jag veta något annat allsvenskt supporterforum, med lika många inlägg och ämnen, som har en rumsrenare och bättre forum.
– Var din krönika ironi? Vari någonstans låg ironin, jag missade den helt.
Skicka ditt svar till min adress och jag lovar att publicera den.

Sista ordet

Jag var i Wien några dagar för diverse möten. Jag mötte en kund av det motsatta könet, som jag hade träffat en gång innan. Och har man mötts innan är det brukligt med markerade kindpussar i Österrike. Ovan som jag är med sådant maner följde jag inte riktigt traditionen. Hon blev synnerligen förvånad, förhoppningsvis glatt, när jag gav henne en rätt på munnen i stället.

Att bli kallad bortskämd slyngel känns en smula patetiskt.

Jag gick förbi ett gäng ungar som spelade fotboll häromdagen, en av killarna sa ”Jag är Stefan Paldan”. Det är ett erkännande som heter duga. Själv var jag alltid Gordon Strachan när jag spelade boll med kompisarna.

Att veckobrevet jämfördes med TerrorTommys övergrepp är stort eller väldigt fånig
t beroende hur man ser på det.

För någon vecka sedan fick jag erbjudande från SMP om abonnemang. Jag känner mig lite tveksam till om jag skall nappa på detta. Skulle väl vara för de underbara sportkrönikorna i så fall.

Att Aftonbladet över huvudtaget inte nämnt veckobrevet ger ju en viss fingervisning om allvaret i det hela.

Ett långt och inte så roligt veckobrev, men det är inte lätt när man är förbannad.

Detta veckobrev är skrivet med hjälp av Carlsberg, probably the best beer in the world.