Veckobrev

Wibbe, Widén och pannkaka

Leif Widén och Ola Rydén ska tillsammans ge ut en singel. Jag gissar att de har Åkessons och Östers storsatsning i tanke när de sjunger covern ”När guldet blev till sand” Annars är det Wibbehysteri i stan.. Efter 7 ½ säsonger i misär är han nu återbördad till sina rötter. Det pratas om Wibbe överallt. Barberarna upplever ett kaos när gammal som ung, man som kvinna kräver att bli klippt i Wibbefrisyren. Undertecknad har en gång i forntiden delat segern i skytteligan med Wibbe i ett av IFK Lammhults pojklag.


Jag själv, Bin Lindstig, blev dock inget hetare ämne för storklubbarna. Ska sanningen fram så ska min bedrift inte övervärderas. Peter spelade som femtonåring i A-laget och deltog endast i en halvlek i pojklaget. Det var i det glödheta derbyt mot Åby/Tjureda som han hängde in två kassar. Vi andra kämpade tappert hela året och jag samt en kille till lyckades göra två mål. Två mål ska dock inte undervärderas, det är många i Östers A-lag som skulle vara överförtjusta för två seriemål på ett år.

Att kritisera domare är en sysselsättning som engagera mången East Frontare. Idogt buande mot felaktiga offsideavvinkningar värvas med galna tillrop över tvivelaktiga inkast 100 meter bort. Fanatikernas fanatiker, en skäggprydd man i medelåldern drar saken till sin spets. På fullast allvar menar han att hela domarkåren dömer mot Östers IF. Vid närmare förfrågan tror han på att domarna träffas i största möjliga hemlighet, dricker grisblod och uttalar besvärjelser mot vårt kära lag. Vi ler lite till mans åt mannens konspirationsteori . I Italien ler man dock inte. TV, tidningar och regeringsledamöter hävdade även dom på fullaste allvar att domarna under fotbolls-VM gått ihop för att få bort de azurblå. Likaledes trodde engelsmännen att deras låt fick noll poäng i schlagerfestivalen p.g.a. landets inblandning i Irakkriget. Inte kunde det väl bero på att låten var skitdålig.

Många har synpunkter på Schenkas laguttagningar och coachning. Förhoppningsvis så känner Schenka killarna bäst. På läktaren kan det ibland vara svårt att veta huruvida spelarna är småskadade eller hemskt trötta. Har man femton bonnläppar att tillgå är det svårt att trolla. Såvida man inte äger en magisk högaffel och det gör inte Schenka. Möjligtvis en magisk hammare eller skära. Efter Malmömatchen var det flera som redan räknade in oss bland superettanlagen. Efter bragdmatchen mot Bajen höjdes massor av positiva omdömen och gissningar. Vi som minns förra årets dramatiska höst har lärt oss att man ska inte ge upp. Bollen är rund och ibland rullar den Östers väg. Pucken är däremot platt som en pannkaka. Appropå pannkaka kommer jag att tänka på ett närliggande hockelag. Jag ska dock inte trötta ut er med hockeysnack mitt i sommaren.

Jag var på konsert med Boney M i förra veckan. Nja, om det var Boney M vet jag inte. Kvar i originaluppsättningen fanns bara en person. Hur många riktiga artister och hur många pajaser får det vara för att dom ska kalla sig Boney M? Hur ser det ut i vårt lag? Hur många artister och hur många pajaser har vi? Ibland ser det ut som rena rama småstjärnorna på plan. – Hej, jag heter Acke Steen och jag ska vara Tommy Evesson.
– Mitt namn är Tomasson och jag vill vara Teitur.

Jag själv försöker efterlikna både Mats Ohlsson och Lasse Sandlin.

Ta hem full rätts
Stefan Bin Lindstig