Nyheter

Öster – Västerås SK 3-1

Öster är vidare i Svenska Cupen efter en hett efterlängtad seger mot Västerås SK med 3-1. Micke Thomasson(bilden) var stor matchhjälte i Öster med två mål och uppoffrande spel. Under våra tre säsonger i Superettan så lyckades vi aldrig slå de grönvitrandiga från Västerås, snarare oftast förlora med stora siffror…

Öster inledde matchen starkast, men efter att respekten hos de grönvita släppt så började motståndarlaget att flytta fram sina positioner. Stefan Bärlin i VSK var giftig i sina snabba djupledsruscher och Östers mittförsvar hade stundtals stora problem.

I den andra halvleken äger VSK matchen och spelar effektiv kontringsfotboll där Bärlin oftast är mottagare. Österförsvaret backar mer och mer ner i knäet på målvakten(för dagen Peter Kennfors), och till slut kan VSK få sitt rättvisa första mål genom Mathias Elison. Ridå.

Schenka inser att vi tappat lite för mycket av vårt offensiva spel; byter ut en för dagen lite vilsen Kaspars Gorkss mot en spelsugen Denis Velic. Efter detta dröjer det inte många minuter förrän Mattsson knoppar in en boll till Thomasson som nickar in bollen till 1-1.

Efter det tar Öster över taktpinnen helt, och efter att ha etablerat ett tryck en längre tid i VSK:s straffområde så tröttnar väl Västeråsförsvaret på Micke Thomassons löpande och ser sig tvungna att trycka ner honom. Straff(!!!!!!) till Öster, som Macke Jonsson säkert placerar. 2-1.

Som ni märker så handlar det mycket om Thomasson i dagens matchrapport. Han gör sedan även 3-1 på en riktigt snygg lyftning, och vi hoppas att smaken på att göra mål håller i sig även i serien. Efter det sista målet har Öster bud på ytterligare mål, bl a missar Peter Gitselov en chipp över målvakten.

Västerås såg vassa ut fram till sitt 0-1 mål, och om bara Bärlin håller formen så kan man mycket väl hänga med i toppen av Superettan. Öster dock lite tyngre, lite snabbare, lite uthålligare idag.

Observera att ni inte kan rösta på matchen i EF Trophy, endast seriematcher i Allsvenskan gäller.