Nyheter

Kalmar FF – Östers IF 0-1

Ett (som vanligt) skadedrabbat Öster vann dagens träningsmatch mot Kalmar FF med 0-1, målet påpassligt inskickat av Dani Hamzo(bild t h) i matchens sista minut på passning från Johan Svensson.

Anton Axelsson (U-landslagsuppdrag)

Matchen började trevande från bägge håll, men efter en kvart spelad så var Kalmar FF det lag som ville mest med bollen. Hemmalaget skapade en del halvchanser men Kennfors mellan stolparna och Östers mittbackspar Thor/Bild redde ut situationerna med vissa besvär.

Öster hade problem i det offensiva spelet och fick inte uppspelen att stämma. Centralmittfältet med Hutchinson och Mattsson kämpade och slet men fick idag mest ägna sig åt att jaga boll. Acke Steen började optimistiskt på sin högerkant men försvann efter hand.

I början av andra halvlek spelar KFF riktigt fin fotboll, och Öster får sikta in sig på försvarsspel. Efter en halvtimmes spel i halvleken börjar man dock tröttna, och Velic blir inbytt för Öster. Genast börjar saker hända med bortalaget och i slutminuterna går en KFF-försvarare bort sig så att Johan Svensson kan servera Dani Hamzo i princip öppet mål.

Spelet måste upp några nivåer till för att vi skall kunna ge betyget ”godkänt”, men vi letar trots detta upp några positiva saker med matchen:

– Thor/Bild som mittförsvar. Kan bli att räkna med i Allsvenskan.
– Kennfors visade att förstamålvaktsplatsen absolut inte är vikt åt Stringheim.
– Velic är tillbaka efter sin skada. Kan med största sannolikhet spela premiären.