Nyheter

Öster – Visby/Gute 3-0

Ett tröttkört och skadedrabbat Öster lyckades vinna kvällens träningsmatch mot gotländska division II-laget Visby/Gute med 3-0 efter två mål av provspelande Dani Hamzo och ett av Atiba Hutcinson (bilden)…

Öster ställde från början upp i en rätt märklig 4-3-3 variant som såg ut som följer:

Kennfors
Jonsson, Bild, Gorkss, P Karlsson
Velic, Hutchinson, Gitselov
de Stefano, J Svensson, Hamzo

I början av matchen var Öster rätt pigga, och lirade runt bollen i sedvanlig stil. Efter hand som matchen pågick anpassade sig Visby bra till situationen, och kämpade sig till att börja vinna bollar på mittfältet. Man skapade en hel del chanser på snabba omställningar, men Bild och Gorkss stod pall för samtliga prov utom ett då en Visbyanfallare kom ren med Kennfors på vänsterkanten. En härlig fotparad av ”Kenna” satte stopp för ett annars givet mål för gästerna.

Dani Hamzo var annars det största utropstecknet framåt med flera läckra dragningar och snabba djupledslöpningar, och det kändes som om det bara var en tidsfråga innan han skulle göra mål. Det dröjde dock ända fram till slutet av första halvlek, då De Stefano fick på ett skott från högerkanten som målvakten räddade men lämnade retur mitt framför fötterna på Hamzo som inte gärna kunde missa…

I andra halvlek fortsatte matchen att faktiskt sega sig fram. Visby började se lite slitna ut efter sin taggade anstormning i första halvlek, och även på Öster märktes det att det blivit många fyspass på sistone. Hamzo fortsatte dock att imponera med Gitselov bakom honom som ständig kreatör. 2-0 kommer till efter en bra passning från Gitselov till Gorkss(som spelade vänsterback i andra) som skjuter/passar inåt mål. Där dyker Hamzo upp igen och bara sätter till tån.

Slutliga 3-0 gör Atiba Hutchinson på nick efter ett fint högerinlägg från Jocke Karlsson, och vid det laget handlar det om gåfotboll och passningar i sidled från bägge lagen.

Det är lätt att se att Östers form inte är den bästa för närvarande. Många skador och tung fysisk träning är orsakerna till detta, dock ska vi inte oroa oss allt för mycket, utan konstatera att det skall vara så vid den här tiden av året. Piggast i Öster ikväll var utan tvekan provspelande Dani Hamzo, vars insats borde gett Schenka en hel del svar. Man kan iallafall konstatera att om det var en djupledslöpare man sökte så… Jag säger inget mer.

Visby stod upp bra, speciellt i första halvlek och visade att man håller mycket god division II-klass. Förra året var man tvåa i sin serie, och mycket talar för att de kan gå upp i eliten i år.